Relaxercise

Relaxercise, wat is dat?

Relaxercise is een combinatie van diverse mind-body technieken, Tai Chi, Yoga, Pilates, progressieve ontspanning, meditatie en visualisatie. Het eerste deel van een Relaxercise les is actief. Er worden op Tai Chi geïnspireerde  bewegingen gemaakt. Daarna volgt een serie stretchoefeningen met als doel om spierspanning te verminderen en de spieren te verlengen. Aansluitend volgt de progressieve ontspanning waarbij je spiertje voor spiertje aan- en ontspant. Daarna wordt afgesloten met adem- visualisatie en meditatie oefening. Concreet en ‘down to earth’ beslist niet zweverig.

Wat heb ik aan Relaxercise?

Met Relaxercise leer je hoe je je fysiek en mentaal ontspant. Relaxercise is uitermate effectief en toegankelijk voor iedereen. Na het volgen van een Relaxercise sessie voel je je 1 centimeter langer en merk je dat de batterijen weer opgeladen zijn. Ontladen en opladen, dat is de essentie van Relaxercise

Wat zijn de Relaxercise mogelijkheden bij Pilates Delft?

Iedereen die interesse heeft in Relaxercise kan meedoen aan een Relaxercise cursus. Deze les staat niet structureel op het rooster. Pilates Delft organiseert ongeveer vier keer per jaar een Relaxercise cursus van 6 weken. Gedurende 6 weken op een vaste dag en tijd wordt een anderhalf uur durende les gegeven. Onder waar en wanneer worden extra lessen vermeld.