Aangenaam!

Portret Jolanda CinjeeAangenaam, ik ben Jolanda Cinjee.

Vijftien jaar geleden, ik had toen een fulltime baan als schoolmaatschappelijk werker, volgde ik mijn eerste Pilates les.  Ik wist niet wat mij overkwam en ontdekte totaal nieuwe oefeningen waarbij ik spieren voelde waarvan ik niet wist dat ik ze had. Het effect na de les was super. Ik had een enorme rust in mijn hoofd en had tijdens de les nergens aan gedacht! Heerlijk voelde dat. Als fanatiek sporter dacht ik wel wat gewend te zijn. Pilates is totaal anders en niet te vergelijken met een andere sport.

Dit is het begin van mijn Pilates ontwikkeling. In 2007 ben ik de Pilates opleiding  gaan doen bij Fysio Physics. Daarna volgde ik meer Pilates opleidingen, workshops en seminars. De meest recente in 2018 bij Fysio Physics, Pilates Bodyshape & Senioren. Verder onder andere bij Debbie Jenner, nam ik privé les bij een klassiek geschoolde Pilates docent, Catarina Palma. Het praktijkgedeelte van de Poweryoga opleiding bij Tonnie Goes heb ik in 2014 afgerond. En als ik met vakantie ben, in eigen land of daarbuiten, plan ik altijd wel een Pilates les in. Als Pilates docent wil ik in ontwikkeling blijven.

De Relaxercise opleiding bij Fysio Physics was voor mij een mooie aanvulling omdat het raakvlakken heeft met Pilates. Ik hoop dit jaar, ook bij Fysio Physics, de opleiding Mindfulness therapeut te kunnen doen. Dat lijkt mij een mooie aanvulling op de Relaxercise en wellicht dat ik dan met een mooi nieuw lesprogramma ga starten.

Ik hoor soms wel dat deelnemers in mijn les Pilates op Yoga vinden lijken. Volgens mij heeft dat te maken met de rust en concentratie die je tijdens de les ervaart.

Pilates brengt mij naast mijn parttime baan als schoolmaatschappelijk werker rust in mijn leven. De afwisseling tussen ‘hoofd’ en ‘lichaamswerk’ is de perfecte balans.