Pilates

Pilates is een trainingsvorm voor het hele lichaam. De grondlegger van de methode, Joseph Pilates, werd in 1883 geboren in Duitsland en overleed in 1967. De methode  bestaat al lang en is aangepast aan deze tijd. Het geeft je lichaam kracht, flexibiliteit en stabiliteit. De oefeningen vinden plaats vanuit een correcte lichaamshouding en een gestabiliseerde romp.

De Pilates oefeningen worden bewust, beheerst en vloeiend uitgevoerd. Je bent voornamelijk bezig met mat oefeningen. Tijdens de Pilates les kan ook gewerkt worden met een dynaband en bal. Als toeschouwer lijkt Pilates misschien een ‘softe’ trainingsmethode.  Je moet het een keer ervaren om daar een mening over te kunnen vormen. Met Pilates kun je net als alle andere sporten doelen stellen.

Pilates versterkt het hele lichaam en heeft een positief effect op het algehele welbevinden.

De 5 principes van Pilates

  1. Concentratie (tijdens de bewegingen, dat geeft ook een positieve mentale tuning)
  2. Beheersing (bewegingen moeten beheerst uitgevoerd worden, de juiste spieren in de juiste combinatie aanspannen)
  3. Centrum (het spierkorset van het centrum wordt gevormd door de spieren van je onderrug, onderbuik, bekkenbodem en middenrif)
  4. Nauwkeurigheid (bepaalde spierketens activeren in een bepaalde richting met een bepaalde hoeveelheid spanning)
  5. Ademhaling (de meeste mensen zijn geneigd de ademhaling vast te zetten bij de oefeningen, dat gaan we aanpakken)

Wat zijn de mogelijkheden bij Pilates Delft?

Iedereen die interesse heeft, jong, oud, groot klein, dik, dun en man of vrouw kan aan Pilates doen. Op wanneer en waar vind je de locatie waar Jolanda Cinjee les geeft. Pilates les kan gegeven worden in groepsverband, desgewenst op locatie en individueel.

Met Pilates les in groepsverband wordt soms gekozen voor een thema. De ene keer ligt het accent op het stabiliseren van de romp en de andere keer ligt het accent op mobiliseren of wat anders. Tijdens een groepsles komen altijd alle spiergroepen aan bod.

Wil je privé les, indien gewenst op locatie, dan krijg je 100% aandacht. Al je specifieke wensen en persoonlijke vragen worden beantwoord. Bel gerust, dan bespreken we de mogelijkheden.